Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Wat Rong Khun

Home - Reisverhalen - Chiang Rai - Wat Rong Khun


In 2010 zijn we, op weg naar Chiang Rai, langs Wat Rong Khun gereden. Wat opviel was de witte kleur van gebouwen. We zijn toen niet gaan kijken.

Oogverblindend witte tempel

Oogverblindend wit.

Tijdens ons tweede bezoek aan Chiang Rai in 2011 zijn we wel gaan kijken. Toen hebben we ook wat meer begrepen over de achtergrond van deze tempel en over de ontwerper, Chalermcha Kositpipat. Meer daarover kun je lezen op onder andere de Wikipedia.

Witte vis

Witte vis.

Eén geel gebouw

Eén geel gebouw.

Het eerste wat opviel toen we stopten was de drukte en de vele winkeltjes buiten het tempelterrein. Een paar uur eerder hadden we Wat Phra Kaeo bezocht, met zijn serene rust, we verwachtten hier ook die rust. Op het terrein van de tempel zelf is het ook druk, en wit, oogverblindend wit, tot zelfs de vissen toe. Eén gebouw is niet wit maar geel, een welkome afwisseling.

Ongewone vormen

Ongewone vormen.

Als we verder lopen zien we dat er een soort wandelroute is uitgezet. Misschien wel nodig met het grote aantal bezoeker. En verderop een bordje waarop staat dat toeristen, om oneerbiedig gedrag te voorkomen, alleen onder begeleiding van een gids verder mogen.

We zijn gewoon ons gang gegaan. We hebben deDe geuwen bekeken, die nog niet allemaal gereed zijn. Het is vreemd om daar rond te lopen, het lijkt niet Thais. Of we het mooi vinden weten we niet.

Bij het complex is ook een museum waar werk van de ontwerper te zien en te koop is. Veel schilderijen in dezelfde stijl als de tempel, maar veel kleurrijker. Dit spreekt ons wat meer aan.

We weten nog steeds niet of we deze tempel mooi vinden of niet. Apart is het in ieder geval wel.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.