Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Wat Phra Kaeo

Home - Reisverhalen - Chiang Rai - Wat Phra Kaeo


Het Phra Kaeo beeld

Het Phra Kaeo beeld.

In het centrum van Chiang Rai ligt Wat Phra Kaeo. In deze Boeddhistische tempel heeft ooit het bekende Phra Kaeo beeld gestaan, dat nu in de gelijknamige tempel in Bangkok staat. In Chiang Rai staat nu een (bijna) kopie van dat beeld.

Orchideeen

Orchideeen.

Deze tempel is klein en compact. Als je binnen bent overvalt je een weldadige rust, ook al ligt de tempel in de stad. Het terrein ziet er erg netjes en goed onderhouden uit.

Bomen en planten

Bomen en planten.

En wat vooral opvalt zijn de vele planten en bomen, die voor de nodige koelte zorgen. Het is een plezier om hier rond te lopen.

Het gebouw met Phra Kaeo

Het gebouw met het Phra Kaeo beeld.

Achterin staat het gebouw met de kopie van het Phra Kaeo beeld. Ook dit gebouw is erg mooi en goed onderhouden. In tegenstelling tot Bangkok mag je hier wel foto's maken.

Een houten Boeddha-beeld in het museum

Een houten Boeddha-beeld in het museum.

Er is ook een museum, in een houten gebouw. De moeite waard om te bekijken.

We hebben in de jaren dat we in Thailand komen al heel veel tempels gezien, maar deze tempel heeft indruk gemaakt, deze springt er duidelijk bovenuit.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.