Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Chiang Rai Beach

Home - Reisverhalen - Chiang Rai - Chiang Rai Beach


We wisten niet dat Chiang Rai een strand had totdat Pia een bordje zag toen we de stad inreden. Net op tijd om nog af te kunnen slaan, een drukke smalle winkelstraat in. Daarna een nog smallere straat met woonhuizen. En toen eindelijk weer een bordje. Gelukkig niet verdwaald.

En dan een rommelig parkje. We vroegen ons af of dat nu alles was. We zijn even verder gereden, en zagen iets dat op restaurantjes leek. Dus zijn we maar weer een stukje verder gereden.

Het Strand

Het Strand.

We kwamen op een weg met aan de ene kant keukens, en aan de andere kant overdekte zitplaatsen langs de rivier, en ook een heus zandstrandje.

Een plekje on te zitten

Een plekje on te zitten.

Plezier in de rivier

Plezier in de rivier.

We zoeken een plekje om te zitten, op de grond, met een laag tafeltje, en we bestellen wat te eten en te drinken.
Het is hier leuk, een mooi uitzicht over de rivier, op beide oevers zitten mensen te eten en te drinken. Er wordt gezwommen. Het zijn vooral jonge mensen die hier zitten. Er komen zelfs mensen met de fiets.

Waar we precies zijn weten we niet, en nu nog steeds niet. Als we weg rijden vragen we de weg naar het centrum van Chiang Rai. Dat is gelukkig erg eenvoudig, en na een kwartier zijn we bij de avondmarkt.

Dit strand hebben we in geen enkele reisgids gevonden. Misschien spreekt dit westerse toeristen niet erg aan, maar het is erg relaxed om er te zitten.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.