Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Eerste indruk

Home - Reisverhalen - Kamphaeng Phet - Eerste indruk


We kwamen tegen de avond in maart 2011 voor het eerst in Kamphaeng Phet aan. Tegen de middag waren we vanuit Chiang Rai vertrokken, onderweg in de bergen regende het, we waren moe. Helemaal doorrijden naar Bangkok was niet verantwoord, daarom wilden we overnachten in Kamphaeng Phet.
Vlak voordat we de stad binnen reden ging het mis. We moesten een rotonde op, maar we kwamen terecht op een rijstrook naar een U-turn. Dat betekende een paar kilometer omrijden.

De tweede keer ging het wel goed bij de rotonde, en we reden Kamphaeng Phet in. Omdat we moe waren hebben we eigenlijk alleen een hotel gezocht, en weinig van de stad gezien. Een hotel vonden we vrij snel, het hoogste gebouw dat we zagen, en het was beter dan we verwachtten. Na inchecken en douchen zijn we even gaan wandelen, langs de rivier en over de avondmarkt. Het was er druk en gezellig.

We hebben daarna ook nog leuk en lekker gegeten. In 2012 zijn we weer naar Kamphaen Phet geweest. De eerste indruk is daarbij bevestigd.

2017

Als we rondlopen zien we in het park langs de rivier heel veel mensen bewegen. Ze lopen hard, en ze maken gebruik van de fitness apparaten die er staat. Kamphaeng Phet motiveert zijn inwoners duidelijk om meer te bewegen
Als we verder rondlopen krijgen we de indruk dat er meer horeca is gekomen, restaurantjes, koffie-bars en cafeetjes, er is zelfs een bier-café.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.