Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Gegeten op de avondmarkt

Home - Reisverhalen - Chiang Rai - Gegeten op de avondmarkt


Het achterste plein

Het achterste plein.

Zoals veel steden in Thailand heeft Chiang Rai een avondmarkt. De markt van Chiang Rai bestaat uit twee pleinen. Rond het achterste plein staan eetstalletjes, waar je zelf wat haalt, en in het midden staan tafeltjes waar je gaat zitten. Op het voorste plein is een groot restaurant, en rondom winkeltjes. Beide pleinen hebben een groot podium.

Het podium

Het podium.

Het restaurant

Het restaurant.

We hebben een aantal keer gegeten bij het restaurant op het voorste plein. Je zit er lekker buiten onder een paar bomen, met sfeervolle verlichting, en afwisselend muziek en dans. Soms, als er groepen komen, is het erg druk, maar die groepen blijven nooit zo lang zitten. En je kunt naar de winkelende mensen kijken. Er komen zowel buitenlandse toeristen als Thai eten.

Het restaurant

Het restaurant.

Het eten is Thais en Noord-Thais, het smaakt goed. Het personeel is vriendelijk, maar soms, als er groepen binnenkomen, behoorlijk gestrest. Ze hebben een strikte taakverdeling, iemand neemt de bestelling op en rekent af, iemand anders brengt de bestelling, en weer iemand anders ruimt af.

De prijs valt mee, ongeveer 500 Thb voor drie of vier gerechten en een paar flessen bier.

We hebben er in februari 2010 en maart 2011 gegeten.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.