Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Phra Ruang warme bron

Home - Reisverhalen - Kamphaeng Phet - Phra Ruang warme bron


Net buiten Kamphaeng Phet ligt een warmwater bron. Het klinkt misschien vreemd, maar het is lekker om te weken in zo'n warme bron, ook al is het buiten ook warm. We zijn er dus naartoe gegaan.

De weg naar de bron is goed aangegeven met borden. Ook als je op de snelweg rijdt kom je borden tegen. We verwachtten eigenlijk een heuvelachtig gebied, maar de bron ligt in een vlak terrein. Het laatste stuk moet je over smalle, vrij slechte wegen rijden.

Thaise vakantiegangers

Thaise vakantiegangers.

Voor de ingang is een parkeerplaats, waar je je kunt laten masseren en waar wat fruit wordt verkocht. Als je naar binnen gaat kom je op een goed onderhouden laan, met heel veel bloemen. Het hele terrein ziet er goed onderhouden en kleurrijk uit. Er is een grote vijver met waterfietsen en fonteinen. Er zijn bungalows te huur.
Het terrein is ingericht voor Thaise families, die hier een weekend willen doorbrengen. We hebben alleen geen restaurants gezien.
Later hebben we net buiten de parkeerplaats wel een klein restaurantje gezien.

Het bad

Het bad.

Het badhuisje

Het badhuisje.

Na 5 minuten lopen kwamen we bij een gebouw, waar je een badruimte en handdoeken kunt huren. Een badruimte is een gebouwtje met in het midden een grote, ronde badkuip, waar je met zeker 5 mensen in kunt zitten. Er is ook een douche met koud water en een ventilator. De temperatuur van het water kun je zelf regelen.
Net als de rest van het terrein zien de gebouwtjes er ook netjes uit.

Als je een ruimte hebt betaald kun je er net zolang gebruik van maken als je zelf wilt. Er wordt aanbevolen om drie maal maximaal 10 minuten in het warme water te zitten, afgewisseld met een koude douche, maar je hoeft je niet aan dat advies te houden. We zorgen wel dat we genoeg drinkwater bij ons hebben, als je het warme water uitkomt ga je behoorlijk zweten, en dat vocht moet je aanvullen.

Na zo'n warm bad is een Thaise massage behandeling er prettig. De eerste keer, in 2011 moesten we nog naar Bangkok rijden, dat is er helaas niet van gekomen.
Tijdens ons tweede bezoek, in 2012, zijn we wel gemasseerd. En de dames deden hun werk heel erg goed.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.