Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Introduktie

Home - Reisverhalen - Ko Chang - Introduktie


Ko Chang is het op drie na grootste eiland van Thailand. Het ligt aan de oostkust, ruim 300 kilometer van Bangkok, bij de grens met Cambodja. Het eiland maakt deel uit van het Mu Ko Chang Marine National Park.

Het is een bergachtig eiland met een oppervlakte van ongeveer 217 vierkante kilometer. Het eiland is ongeveer 30 kilometer lang en 14 kilometer breed. Het is voor een groot deel bedekt met regenwoud, met langs de kust mooie stranden. Bij de stranden vindt je veel hotels. Er is maar één weg, langs de kust, die vaak bochtig is en steile hellingen heeft.

Om er te komen moet je eerst naar Laem Ngop, en daar de boot nemen. De weg van Bangkok naar Laem Ngop is goed, bijna overal vier (of meer) banen.
Met de auto ben je in ongeveer drie uur in Laem Ngop (motorway naar Chonburi, daarna richting Klaeng - Chanthaburi - Laem Ngop).

We zijn voor het eerst in 2007 geweest. Ons laatste bezoek was in december 2017.

De coordinaten zijn 12° 6' 13' N 102° 21' 7" W


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.