Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Gegeten bij The Rave

Home - Reisverhalen - Bangkok - Gegeten bij The Rave


447/15-16 Thanon Ratchaprarop, tegenover Indra Regent Hotel, Pratunam, Bangkok, http://www.rave-bangkok.com/

In dit restaurant zijn we bij toeval beland. Het ziet er netjes uit, gedekte tafels met bestek, wijnglazen en mooie servetten. Er zaten wat mensen. En we wilden iets eten, daarom maar naar binnen.

Het menu viel een beetje tegen, het is behoorlijk duur, 90 Thb voor een klein flesje Singha.
En er staan gerechten op die we niet kennen, zoals een traditioneel gerecht uit Isan met zalm. Zalm komt niet voor in Isan, zelfs niet Thailand (behalve geimporteerd).
We besluiten gebaken larb van kip te bestellen. Dit gerecht kennen we niet, en we zijn nieuwsgierig. Larb is sterk gekruid, gehakt vlees, afkomstig uit het noordoosten van Thailand.

De bediening is langzaam. Het lijkt erop dat ze niet begrijpen wat we bestellen, maar nadat we het hebben aangewezen op de kaart gaat er toch iemand naar de keuken. Het glas wijn dat we hebben besteld wordt afgemeten met een lepel, vreemd.

De kok is sneller, we horen haar meteen vlees hakken, en na 10 minuten krijgen we het eten op tafel. Het smaakt niet naar larb, wel naar flauwe gebakken kip.

145 Thb voor 10 kleine stukjes flauwe kip is wel erg duur.
We gaan er nooit meer eten.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.