Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Gedronken bij Uncle John

Home - Reisverhalen - Chiang Rai - Gedronken bij Uncle John


In een straat naast het Wangcome Hotel.

In februrai 2010 sliepen we in het Wangcome Hotel. We zagen Uncle John's vanuit onze hotelkamer. Het leek een bar of een restaurant, ingeklemd tussen massage salons.
Er zaten een paar mensen, en er liepen geen meisjes rond, wel een oudere Thaise vrouw die bediende.

's-Avonds, nadat we hadden gegeten op de Night Bazar liepen we wat rond in de buurt van het hotel. Een paar straatjes met veel bars met harde muziek, pool tafels, grote tv-schermen en de mogelijkheid om te ontbijten. En tussen de bars massage salons. We werden en niet enthousiast van.

Toevallig kwamen we langs Uncle John's. Er zaten een paar mensen, er klonk leuke muziek die niet hard stond.
We zijn er even gaan zitten.

We raakten in gesprek met een man, ergens tussen de 40 en 50 jaar, die we niet goed konden plaatsen. Hij zag er uit als een Thai, hij sprak goed Engels, en slecht Thais.
Dit was Uncle John, de eigenaar van de bar, een Thai, die is opgegroeid in Engeland, en die pas sinds een jaar of 5 in Thailand woont. Het was een aardige, rustige man. Blijkbaar had hij nog inkomen uit Engeland, want de bar was niet erg druk, en hij vertelde ook dat hij regelmatig werd opgelicht.
De vrouw die bediende was zijn vrouw, of vriendin. Sinds ze elkaar kenden werd het oplichten een stuk minder, zij wist hoe zaken doen werkt in Thailand.

De volgende dag zijn we weer teruggegaan. En we maakten kennis met een nieuw aspect van Uncle John: buitenlanders in problemen met raad (en daad?) bijstaan. We kregen de indruk dat het vooral problemen met vrouwen waren.

In 2011 waren we weer in het Wangcome Hotel. Uncle John was weg.
Jammer.
We hebben nog gekeken in de straatjes rondom het hotel, geen spoor van Uncle John. En de parkeerwachter van het hotel wist ook van niets.

Jammer, want het was leuk om daar even iets te drinken en een beetje te praten.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.