Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Thung Kwian Markt

Home - Reisverhalen - Lampang - Thung Kwian Markt


De Thung Kwian markt ligt langs de weg van Lampang naar Chiang Mai, in het Hang Chat district, voor ons gevoel midden in de wildernis, want we hebben geen dorp in de buurt gezien.
De markt bestaat uit een aantal hallen, en daarvoor een erg drukke parkeerplaats. Langs de parkeerplaats wordt ook nog van alles verkocht.

Noord-Thaise worst

Noord-Thaise worst.

We zijn er naartoe gegaan, omdat we hadden gehoord, of gelezen, dat hier allerlei produkten uit de jungle zouden worden verkocht.

Vlees

Vlees.

Dat klopte wel, we hebben eieren van rode mieren en stukken vlees van een wild zwijn gezien. En heel veel groenten.

Sambal

Sambal.

Maar ook kleding, CD's, verpakte thee, gedroogde kruiden, en ook veel produkten die waarschijnlijk in de buurt van de markt zijn gemaakt.
Op sommige markten zie je ook veel planten, die waarschijnlijk uit de jungle zijn geplukt. Dat hebben we hier gelukkig niet gezien.

Groenten in het zuur

Groenten in het zuur.

We zijn er later nog eens geweest, en we kregen het idee dat de markt steeds drukker wordt, veel bezoekers worden per bus aangevoerd.
En het aanbod van produkten uit de jungle was volgens ons ook minder geworden.
Deze markt is misschien niet helemaal wat er van gezegd wordt, veel produkten uit de jungle, maar het is best leuk om er rond te lopen, en te kijken wat er allemaal te koop is.

We zijn er voor het last geweest in 2012.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.