Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Avondmarkt

Home - Reisverhalen - Chiang Mai - Avondmarkt


In 1987 hebben we voor het eerst kennis gemaakt met de avondmarkt, of Night Bazar zoals die in Chiang Mai wordt genoemd.
Twee grote hallen, met ieder twee verdiepingen, vol met kleine winkeltjes. Produkten van de bergstammen, kleding, meubels, muziek.
En veel, heel veel mensen.
Ook op de straat voor de markt is van alles te koop, je moet moeite doen om door de menigte mensen vooruit te komen.

Tijdens latere bezoeken aan Chiang Mai is de markt nog groter geworden. Aan de overkant van de straat is een groot plein gekomen, met allemaal restaurantjes er omheen. In het midden een podium met muziek en dans. En ook nu weer heel veel bezoekers, zowel in het oude als het nieuwe deel.

Hoe anders was het tijdens ons laatste bezoeken in 2010 en 2012.
Stil, uitgestorven!
Het oude deel van de markt is er nog steeds, maar bijna geen bezoekers, en veel winkeltjes zijn dicht. Hetzelfde bij het nieuwe deel en op straat.
We begrijpen het niet helemaal, als je iets over Chiang Mai leest, dan wordt de Night Bazar genoemd, we verwachtten dus veel bezoekers.
Misschien waren we er op een verkeerde dag, maar we zijn er zowel in het weekend als doordeweeks geweest. Of misschien waren we er op de verkeerde tijd, we waren er tussen 8 en 11 uur in de avond.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.