Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Eerste indruk

Home - Reisverhalen - Phitsanulok - Eerste indruk


Phitsanulok maakt de indruk een drukke stad te zijn.
We zijn de stad vanaf een paar kanten binnengereden, en overal zie je grote winkels, en veel bedrijven.

Ook in het centrum, waar we meestal verblijven, zie je bedrijvigheid. Iedere keer als we er komen, is er iets veranderd, een nieuwe boulevard langs de rivier, een gerenoveerde avondmarkt, oevers van de rivier die worden opgeknapt.
De stad lijkt goed georganiseerd te zijn, en alles lijkt goed onderhouden.

De bekendste tempel van de stad is Wat Phra Sri Rattana Mahathat, ook hier is alles goed geregeld om een grote hoeveelheid bezoekers op te kunnen vangen.
En ook hier zie je iedere keer verbeteringen.

De Nan rivier stroomt dwars door de stad. Vroeger lagen er drijvende huizen langs de oever, maar die zijn helaas bijna allemaal verdwenen. Er liggen nog wel een paar drijvende restaurants, en het is leuk om daar 's-avonds te eten.

We vinden Phitsanulok een prettige stad waar je best drie of vier dagen kunt verblijven. In de omgeving is genoeg te zien en te doen.
Maar langer zouder we er niet willen blijven,


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.