Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Introduktie

Home - Reisverhalen - Bang Saen - Introduktie


Bang Saen is een badplaats aan de oostkust van Thailand, in de Chonburi provincie, een kilometer of 10 ten oosten van de provinciehoofdstad Mueang Chonburi.

Chonburi ligt op ongeveer 100 kilometer van Bangkok, ruim een uur rijden. Het grootste deel gaat over goede tolwegen, vier of meer banen. In de buurt van Chonburi, de laatste 20 kilometer ongeveer, gaat de weg over in drukke vierbaanswegen, met veel stoplichten en afslaand verkeer.
Bang Saen is ook goed met de bus te bereiken, vanaf Ekamai Bus terminal in Bangkok vertrekken dagelijks veel bussen, die in de buurt van Bang Saen stoppen. Het laatste stukje naar het strand gaat met plaatselijke songtaews (pick-up trucks die dienst doen als openbaar vervoer).

Bang Saen trekt voornamelijk Thaise badgasten, hele families, die de dag doorbrengen met eten en drinken op strandstoelen onder parasols.
Als er blanken zijn, dan komen die meestal mee met een Thaise familie.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.