Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

De Dagelijkse markt

Home - Reisverhalen - Hua Hin - De Dagelijkse markt


Pepers

Pepers.

Hua Hin heeft behalve een Night Bazar ook een grote algemene markt, Deze markt bestaat uit een grote overdekte hal, alleen de onderste verdieping is in gebruik, en een wirwar van straatjes waar mensen onder parasols waren verkopen.
De hal ligt tussen ThanonPetchkasem, Decha Nuchit, Sa-Song en Chom-Sin, coordinaten 12°34'15.94"N 99°57'13.32"O. De straatjes strekken zich uit vanaf de hal tot aan de spoorlijn.

Seafood

Seafood.

Op de markt is van alles te koop, maar vooral etenswaren zoals zeevruchten en groenten.
Op markten, waar veel zeevruchten worden verkocht, zoals hier in Hua Hin, ruik je bijna nooit iets. Volgens ons komt dat doordat er uitsluitend erg verse produkten worden verkocht, anders dan in Nederland.
Naast verse zeevruchten zijn er ook veel gedroogde produkten te koop, zoals garnalen, inktvis en kleine vissen. En natuurlijk sambal die daar weer van gemaakt is.

Het is een lust om langs alle groenten en kruiden te lopen, zo mooi, zo vers, en zoveel verschillende soorten.
Hoe anders dan in Nederland, waar je, zo lijkt het vaak, het hele jaar door moet kiezen uit dezelfde tien soorten. Of je moet iets uit blik willen eten.

We nemen altijd veel eten mee vanaf deze markt, niet alleen voor onszelf maar ook voor de familie in Bangkok.

We komen iedere keer als we in Hua Hin zijn op deze markt, de laatste keer was dus in 2015.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.