Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Drijvende markten

Home - Reisverhalen - Hua Hin - Drijvende markten


De moderne markt

De moderne markt.

In 2011 zagen we langs de weg naar Hua Hin borden staan die wezen naar de Hua Hin Floating market. Een drijvende markt in Thailand wordt gehouden op een rivier of kanaal, en wij wisten niets van rivieren en kanalen in Hua Hin.
We hebben dus maar in het hotel gevraagd hoe dat zat. Er was nog helemaal geen drijvende markt, die werd nog gebouwd, en was nog lang niet klaar.

De molen

De molen.

In 2012 zijn we er wel geweest.
En er is niet één drijvende markt, er zijn er twee.
Ze liggen bijna langs de zelfde weg. Volgens de borden een kilometer of 5 van elkaar, maar als je bij de ene bent kun je de andere zien.

De eerste drijvende markt, coordinaten 12°30'32.11"N 99°54'52.53"O, het dichts bij Hua Hin, oogt modern. Het zijn lichte, open gebouwen, die rondom een vijver zijn gebouwd. Tussen de gebouwen en het water ligt een brede gallerij.
Zoals gebruikelijk is er van alles te koop op een drijvende markt. Traditioneel is dat vooral voedsel. Maar hier is ook kleding te koop, en souvenirs.
Achter de markt is een soort kinderboerderij, waar je tegen betaling schapen en vissen kunt voeren. Ervoor staat een molen, een vreemd gezicht in Thailand.

De ouderwetse markt

De ouderwetse markt.

De tweede drijvende markt, coordinaten 12°30'09.07"N 99°54'34.71"O, heeft dezelfde opzet, gebouwen rond een vijver, deze markt is groter dan de eerste. Maar deze markt is gebouwd in een stijl die veel traditioneler is. Vrij donkere houten gebouwen, rieten daken. In de vijver liggen een paar oude vissersboten, en er is een podium waar een bandje speelt.
De produkten die te koop zijn verschillen niet veel van de eerste markt.

In februari 2015 hebben we een tweede bezoek gebracht aan de traditionale markt. De moderne markt maakte, toen we er langs reden, een uitgestorven indruk.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.