Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Ao Manao

Home - Reisverhalen - Hua Hin - Ao Manao


Ao Manao is een strand, dat niet in de directe omgeving van Hua Hin ligt, maar 100 km zuidelijker, in Prachuap Khiri Khan. De coordinaten zijn van 11°47'01.23"N 99°48'21.81"O tot 11°46'04.11"N 99°47'44.05"O. We hebben het er toch hier over, omdat we er bijna altijd vanuit Hua Hin naar toe gaan.

Het strand

Het strand.

Ao Manao hoort bij een luchtmachtbasis, maar dat is geen probleem. Vroeger moest je je als buitenlander in- en uitschrijven, maar de laatste jaren mag je gewoon doorrijden. De weg staat goed aangegeven. Schrik niet als je bij een startbaan aankomt, daar moet je gewoon overheen.

10 minuten rijden vanaf de ingang van de luchtmachtbasis ligt de weg langs het strand, er zijn een paar restaurants, toiletten, douches, en genoeg parkeerruimte. Langs het strand staan bomen, met daaronder ligstoelen en tafels, gebruikelijk op een Thais strand. Voor de stoelen betaal je ongeveer 10 bath, niet duur. Je kunt hier ook eten en drinken bestellen,

Een groep kinderen

Een groep kinderen.

Het strand zelf ligt langs een baai, halvemaan-vormig, een paar kilometer lang, met aan beide kanten een paar rotsachtige heuvels. Midden in de baai liggen een paar kleine eilanden. De vorm verklaart de naam van het strand, Manao betekent limoen, ook rond van vorm. Het strand is breed, en het is erg vlak, je moet erg ver lopen voordat je in dieper water komt.

Het is er nooit erg druk, misschien is dat in het weekend anders, maar we zijn er alleen door de week geweest. Soms komen er een paar bussen met schoolkinderen, dan is het even drukker, maar het is wel leuk om te zien hoe kinderen uit Thailand zich vermaken op het strand.

We zitten hier graag, het is rustig, mooi, lekker koel onder de bomen.

We zijn er voor het laatst geweest in 2013.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.