Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Eerste indruk

Home - Reisverhalen - Uthumphon Phisai - Eerste indruk


Kamphaeng ligt ongeveer 500 km ten oosten van Bangkok, tussen Surin en Si Saket. Geen plaats waar je zomaar terecht komt. Geen hotels, weinig restaurants, om acht uur slaapt bijna iedereen.
We zijn er twee keer geweest. Phranom, een zus van Pia, gaf er les op een lagere school, en ze dacht dat we het er wel leuk zouden vinden. Dat was het ook. In Kamphaeng zelf is dus niet zoveel te beleven. Er staat er een hele mooie Khmer-ruine op het terrein van de plaatselijke tempel, Prasat Hin Wat Sa Kamphaeng Yai, beslist een bezoek waard, maar verder…..
De omgeving is erg mooi, maar je hebt wel een auto nodig. Uitstapjes naar de Mekhong met oude rotstekeningen op de steile rotsachtige oever, een grensovergang naar Laos, Khao Phra Wihaan op de grens met Kampuchea, allemaal erg de moeite waard.

We hebben helaas maar twee bezoeken gebracht aan Utumphon Phisai. Phranom werkt nu in Bangkok. Voor haar is dat wel leuk, dicht bij de familie, maar Utumphon Phisai heeft ook wel wat.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.