Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Hat Thung Wua Laen

Home - Reisverhalen - Chumphon - Hat Thung Wua Laen


Het strand

Het strand.

Hat Thung Wua Laen is een strand waar we bij toeval terecht zijn gekomen. We waren op weg naar Ko Samui, maar we vonden dat te ver om in één dag te rijden. In de buurt van Chumphon zijn we naar een slaapplaats langs de kust gaan zoeken, en na een tijdje rondrijden, we waren al wat hopeloos geworden, kwamen we hier terecht.
We reden over een smalle weg, met aan de ene kant wat hotels, bungalows en restaurants en aan de zeekant soms een restaurant, en altijd het witte strand en een heel kalme zee.
Alles zag er schoon, netjes en rustig uit, maar zeker niet uitgestorven. Het strand is prachtig: wit, breed en schoon, en heel rustig. We besloten dus om daar maar een nacht te blijven.

De weg langs het strand

De weg langs het strand.

Er zijn hier geen bars en disco's, daarvoor is het gelukkig te stil en te klein. Sommige restaurants sluiten vroeg, om half negen al (begrijpelijk want de volgende ochtend om acht uur liep het personeel al weer schoon te maken). Maar er zijn ook restaurants die langer openblijven, we hebben er tot een uur of elf buiten langs het strand gezeten.
Aan het begin van het strand is een winkeltje waar je wat elementaire zaken als zeep, shampoo, chips en drinken kunt kopen.

Op de terugweg vanaf Ko Samui naar Bangkok zijn we hier maar weer gaan overnachten.

Het strand

Het strand.

Het strand ligt ruim 15 km ten noorden van Chumphon, in tambon Saphli amphur Pathiu. Het is ongeveer 2 kilometer lang. Langs de snelweg van Bangkok naar het zuiden staan borden naar het strand.

We zijn er voor het in februari 2013 geweest.
In februari 2015 zijn we er voor de tweede keer geweest.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.