Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Introduktie

Home - Reisverhalen - Surat Thani - Introduktie


Surat Thani is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het zuiden van Thailand. De provincie is vooral bekend door de eilanden Ko Samui en Ko Phangna, erg populaire toeristische bestemmingen.

Surat Thani, vaak aleen maar Surat genoemd, ligt hemelsbreed ongeveer 540 km ten zuiden van Bangkok.

Surat is goed te bereiken, maar door de afstand is de reistijd meestal aanzienlijk.
Met de auto ben je vanuit Bangkok 7 tot 8 uur onderweg, over vierbaanswegen, die ten zuiden van Hua Hin niet zo goed zijn. De totale afstand over de weg is ongeveer 750 km.
Dagelijks rijden er bussen tussen Bangkok en Surat Thani, de reistijd bedraagt ongeveer 12 uur. De meeste bussen vertrekken in Bangkok vanaf de Southern Terminal.
Surat heeft geen treinstation, maar het dichtsbijzijnde station ligt in Phumpin, een paar kilometer ten oosten van Surat. Er rijden dagelijks een tiental treinen tussen Bangkok en Surat. De reistijd is 8 tot 12 uur.
Het vliegveld van Surat ligt 21 km ten westen van de stad. Er zijn, maart 2013, ongeveer 10 vluchten per dag tussen Bangkok en Surat, uitgevoerd door Nok Air, Air Asia en Thai Airways. De vliegtijd is ongeveer 1 uur.

De coordinaten zijn 12°36'31"N 102°16'14"O.

We zijn in 2013 één nacht in Surat geweest.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.