Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Introduktie

Home - Reisverhalen - Ko Samui - Introduktie


Ko Samui is een eiland, en een district, in de provincie Surat Thani. Het is een erg populaire toeristische bestemming. Het eiland ligt hemelsbreed bijna 500 km ten zuiden van Bangkok, en 35 km ten noordwesten van Surat Thani.

Het eiland heeft een oppervlakte van bijna 230 km. Langs de kust liggen de populaire stranden, het binnenland is meest onbewoonde bergachtige jungle. Er is eigenlijk maar één weg, ongeveer 51 km lang, die rondom het eiland loopt, soms vlak langs de kust.

De eenvoudigste, snelste en duurste manier om op Ko Samui te komen is per vliegtuig. Vanuit Bangkok zijn er dagelijks ruim 20 vluchten, en er zijn ook vluchten uit onder andere Krabi en Phuket. Een stuk goedkoper is een vlucht naar Surat Thani en vandaar met bus en boot naar Ko Samui.
Andere manieren zijn met de bus of trein naar Surat Thani, een reis van ongeveer 12 uur, en dan verder met bus en boot naar Ko Samui.
Met de auto ben je zeker 10 uur onderweg, ongeveer 700 kilometer, over 4-baans wegen, die niet overal even goed zijn, nogal vermoeiend. En daara nog 1,5 uur met de veerpont. Wij hebben op de heenweg een tussenstop gemaakt in Chumphon, en op de terugweg in Chumphon en in Hua Hin.

De coordinaten zijn 9°30'N 100°00'O.

We zijn er in februari 2013 geweest.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.