Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Eerste indruk

Home - Reisverhalen - Ko Samui - Eerste indruk


Bij aankomst bij de Seatran pier, om kwart voor vier, kopen we kaartjes, we horen dat we tot 7 uur moeten wachten, en worden naar een rij met wachtende auto's gedirigeerd. De chauffeur moet bij de auto blijven, want misschien is er op een eerdere boot toch nog wel plaats. Dan blijkt er op de boot van 5 uur toch nog voldoende plaats voor alle wachtende auto's.
Het lijkt allemaal behoorlijk goed en strak georganiseerd. Bij de terugreis vanaf Ko Samui ging het er wat gemoedelijker aan toe.

Bij aankomst op Ko Samui, het is al donker, rijden we naar een restaurant waar we hebben afgesproken met Viyada, een nicht van Pia, waar we zullen slapen. Het restaurant ligt aan het strand, een paar kilometer ten noorden van Nathon.
Na het eten gaan we naar het huis van Viyada, ze huurt het voor 15.000 Thb per maand. Het huis is klein, maar leuk ingericht en comfortabel, en ligt een kilometer of 5 ten noorden van Nathon. We zijn er 5 nachten geweest.

De volgende dag willen we rondkijken op Ko Samui, en rijden de weg op. Hoe dichter we bij de toeristische stranden komen, hoe meer we ons verbazen.
Zijn we nu wel of niet in Thailand?
Pizza's, hamburgers, kale getatoueerde witte koppen op bromfietsjes.
Bromfietsjes aan de verkeerde kant van de weg.
Mensen die niets snappen van de ongeschreven Thaise verkeersregels.
Druk, druk, ..
En vrijwel nergens strand te zien vanaf de weg.

We slaan een zijweg in en proberen dichter bij de kust te komen. Het wordt alleen maar drukker, en geen strand te bekennen.

Een volgende dag nog een keer proberen, bij Bophut, een ander strand. Daar komen we wel bij de kust, alleen je kunt daar maar een klein stukje, misschien honderd meter, langs het strand rijden, en nergens een parkeerplaats.

We hebben ons best wel vermaakt op Ko Samui, maar de enthousiaste verhalen, die we er in Nederland over horen, daar begrijpen wij niet zo veel van.
Dit was ons eerste, en waarschijnlijk ook laatste bezoek aan Ko Samui.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.