Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Ratchaprapa dam

Home - Reisverhalen - Surat Thani - Ratchaprapa dam


De aanlegplaats

De aanlegplaats.

We zijn één nacht in Surat Thani geweest, dat was eigenlijk niet onze bedoeling, maar de familie, die met ons mee zou gaan naar Ko Samui, was in één keer van Bangkok naar Surat gereden, ze waren erg moe en wilden uitrusten.

De oever

De oever.

Phranom, één van Pia's zusters stelde voor om, voordat we naar Ko Samui zouden gaan, in de omgeving een boottocht te maken over een stuwmeer.
Dus 's-ochtends om een uur of 10 zijn we met twee auto's op weg gegaan naar het Ratchaprapa stuwmeer, ruim een uur rijden. Het laatste stuk met vrij steile hellingen.

Meer boten

Meer boten.

Bij aankomst bij het meer heben we met de hele familie een boot gehuurd, 1800 Thb. Maar je kunt ook gewoon een kaartje kopen en in de eerst vertrekkende boot stappen.
Bij de aanlegplaats van de boten is het wat rommelig, het is een komen en gaan van busjes en pick-ups.

Smalle doorgangen

Smalle doorgangen.

De tocht over het meer ongeveer twee uur, is mooi. Het water is erg mooi groen, en de oevers bestaan uit begoeide hellingen. In het begin nog vrij vlak, maar naarmate de tocht vordert wordt het steeds mooier.
Er valt verder niet zoveel over te vertellen, maar het was een geslaagd uitstapje.

Rotspunten

Rotspunten.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.