Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Ang Thong National Marine Park

Home - Reisverhalen - Ko Samui - Ang Thong National Marine Park


Pia's nicht Viyada stelde voor dat we een dagtocht naar het Ang Thong National Marine park zouden kunnen maken. Dat was leuk, zei ze, en ze kon voor ons boeken, 900 Thb per persoon, alles inbegrepen behalve de toegang tot het park.
We hebben haar laten boeken.

Op de boot

Op de boot.

De volgende ochtend zouden we om ongeveer 8 uur worden opgehaald en naar de boot worden gebracht. Precies op tijd stopte er een minibusje langs de weg bij Viyada's huis, waarin al een aantal (Thaise) toeristen zaten. Een kwartier later kwamen we in Nathon bij een boot aan. Tom moest nog een kaartje voor het park kopen, Thais mogen daar gratis is.
Op de boot kregen we een eenvoudig ontbijt en de gids legde het programma van de dag uit. We zouden twee eilanden bezoeken, en er was tijd om te ontspannen op het strand.

Glad pad

Glad pad.

Na anderhalf uur varen kwamen we bij het eerste eiland aan, Kho Wua Talap.
We moesten overstappen op longtail boten die ons naar het strand brachten. Tot over ons middel in het water gingen we daarna naar het strand, het is warm, dus dat geeft niet.
Op dit eiland konden we een berg beklimmen, tot maximaal 350 meter hoog, maar het had geregend waardoor het pad erg glad was. Wij zijn maar niet naar boven geklommen, Tom had problemen met een voet, we hebben genoten van het fraaie strandje.

Fraai strand

Fraai strand.

Na een tijdje, precies op de afgesproken tijd, terug naar de boot waar een lunch voor ons klaar stond, rijst, gaeng massaman, zoet-zure groente en nam prik kapi. Het eten smaakte goed, boven verwachting.

Rotsen

Rotsen.

En na een half uurtje varen naar kwamen we bij het tweede eiland, Ko Mae Ko. Eerst stopte de boot nog even om mensen die wilde kayakken van boord te laten gaan.

Het meer

Het meer.

Midden in Ko Mae Ko, tussen hoge bergwanden, ligt een zoutwater meer. Om er te komen moesten we een einde omhoog klimmen, via steile, maar goede trappen, de berg op. Boven hadden we een fantastich uitzicht op het blauw-groene meer, en op de zee rondom het eiland. Na een tijdje zijn we weer naar beneden geklommen en hebben we zitten uitrusten op het strand.
Daar kon ook nog gesnorkeld worden.

En daarna weer anderhalf uur varen naar Ko Samui. Aan boord was bier te koop, goed tegen de dorst.
Na aankomst op Ko Samui werden we weer netjes naar huis gebracht.

De gids

De gids.

Het was een leuke dag.
De gids had alles goed geregeld en onder controle, ook al zag hij er wat clownesk uit. En de overige bemanningsleden waren vriendelijk en erg behulpzaam.
De volgende dag hadden we wel heel erge spierpijn van het klimmen.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.