Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Doi Inthanon

Home - Reisverhalen - Chiang Mai - Doi Inthanon


Doi Inthanon is met 2565 meter de hoogste berg van Thailand. De berg ligt in het Mae Chaem district.

We zijn er twee keer geweest, lang geleden in de jaren 80 van de vorige eeuw, en voor de tweede keer in 2012. De eerste keer zijn we er met een taxi, geregeld door ons hotel in Chiang Mai, naartoe gegaan. Een snelle rit over kronkelende, soms steile wegen. We zijn er maar vanuit gegaan dat de chauffeur de weg kende.
Omdat ons bezoek zolang geleden is geweest weten we niet veel details meer.

Op de top staan twee chedi's ter ere van de koning en de koningin van Thailand. Mooi, maar dat heeft niet de meeste indruk gemaakt.
In Chiang Mai was het behoorlijk warm, maar boven op Doi Inthanon was het koel, bijna koud. Halverwege de rit naar de top werd gelukkig de airco uitgezet. En het was niet alleen koel, maar ook mistig.
Bomen met waterdruppels eraan, en mos, heel veel vochtig mos. Na een tijdje trok de mist op, en dat leverde een heel mooi uitzicht op.

Op de hellingen van Doi Inthanon bevinden zich ook een aantal watervallen. Onze chauffeur wilde er niet naar toe rijden, want dat zou gevaarlijk zijn.
We hebben dus maar beperkt tot de Mae Ya waterval waterval aan de voet van Doi Inthanon.

In 2012 zijn we zelf naar de top gereden.
De chedi's zijn nu omringd door goed onderhouden tuinen. Het ziet er mooi en goed georganiseerd uit. Er is ook een botansche tuin, meet veel varens en bamboe. Deze tuin is zeker een bezoek waard.

We lezen en horen wel vaker iets over gevaarlijke plaatsen in Thailand, en we zijn ook wel op die plaatsen geweest. En we horen over het gevaar van dragen van sierraden,camera's en andere kostbare zaken.
Ons is nog nooit iets overkomen.
Misschien hebben we geluk gehad, misschien zijn de verhalen overdreven of gebaseerd op een enkele gebeurtenis.
We weten het niet.
Iedereen moet zij eigen conclusie maar trekken.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.