Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Gegeten bij "Phon" Saep Isan

Home - Reisverhalen - Bangkok - Gegeten bij "Phon" Saep Isan


Langs Thanon Chalong Krung, Lam Prathew, Lat Krabang, Bangkok; schuin tegenover Soi 9.

Zoals de naam al aangeeft, dit is een restaurant waar eten uit het noord-oosten van Thailand, Isan, verkocht wordt.
Dit eten is doorgaans behoorlijk pittig, maar als je het eenmaal bent gaan waarderen, dan kun je er geen genoeg van krijgen.
We zijn hier terecht gekomen omdat het op loopafstand van het huis van Pia's jongste zus is. En omdat we Isan-gerechten wilden eten.

Het restaurant heeft geen bord met Romeinse letters, je moet het dus maar gewoon zien te vinden.
Het is een gebouw van hout met een golfplaten dak, dat langs de weg op een braakliggend stukje land is gebouwd. Het gebouw staat op palen, ongeveer 1 meter boven de grond; zo houd je ook in de regentijd droge voeten.
Rondom het gebouw staat hoog olifantengras, er wordt beweerd dat daar pythons zitten, maar die hebben we nooit gezien.

De inrichting is eenvoudig, een stuk of 10 houten tafels met een plastic kleedje erop, en bij elke tafel 4 tot 8 stoelen. Er kunnen ongeveer 60 mensen zitten.
Aan het plafonds en de palen hangen ventilatoren voor de nodige verkoeling.
Achterin woont het personeel, en daar staan ook een paar koelkasten met limonade en bier. Voorin, langs de straat, is de open keuken. Je kunt zien hoe het eten wordt bereid.
Als je eten wilt bestellen schrijf je je bestelling op een papiertje (die liggen op tafel), en je geeft dat aan iemand van het personeel. En na een tijdje, niet lang, wordt je bestelling op tafel gezet.
Wil je bijbestellen, dat gaat op dezelfde manier.

Het eten smaakte ons iedere keer dat we er hebben gegeten, goed. Het was zoals je dat mag verwachten. Als je aangeeft dat het niet te heet mag zijn, dan is het dat ook niet.
En voor zover wij dat hebben kunnen zien is de keuken schoon.

Het personeel spreekt alleen Thais en Lao (de taal uit de Isan). Sommige mensen zijn geen Thai, maar Laotiaan. Het is wat lastig bestellen als je geen Thais spreekt, het is niet anders.

Het eten is niet duur, hoe duur weten we niet precies, maar we zijn nooit geschrokken van de rekening.

We zijn er voor het eerst geweest in februari 2015, een paar maal. En voor het laatst in november/december 2017, ook een paar maal.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.