Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

27 oktober

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 27 oktober


We zouden om half twee landen, maar dat is door het te late vertrek kwart over twee geworden. Er is toch nog de helft van de vertraging onderweg ingelopen.
We landen op tijd, zelfs nog iets eerder. En het vliegtuig taxiet naar de gate.
En dan staan we stil. De gate is nog niet vrij. We wachten ruim twintig minuten op een taxi-baan, en dan gaan we verder.

Na het uitstappen naar de douane voor passpoortcontrole. Het is erg druk daar, maar het lijkt behoorlijk georganiseerd.
De wachttijd valt dus wel mee. We hebben net genoeg tijd om de telefoon van Pia in te laten loggen op een van de gratis WiFi-netwerken op het vliegveld. Gratis betekent hier maximaal drie uur; en ze moeten je paspoortnummer hebben.

Na de paspoortcontrole hebben we heel snel onze bagage opgehaald; die was al uitgeladen en stond naast de band te wachten.

Pia had inmiddels met onze ophalers afgesproken waar we elkaar zouden ontmoeten. Ook dat ging voorspoedig.
Op naar de auto in de parkeergarage. Warm, erg warm.
Onderweg naar het huis van Moue en Kaeng, voelt het wel allemaal heel vertrouwd; de omgeving, het verkeer, en de familie natuurlijk.

Eenmaal thuis hebben we snel de koffers uitgepakt; al het eten naar de keuken, alle kinderkleding en schoenen verdeeld onder de aanwezige kinderen, en wat er over blijft (onze kleding en toiletspullen) naar boven naar onze slaapkamer.

Dan krijgt Phranom, een zus van Pia die ook in huis was, dorst en er worden een paar flesjes Singha gehaald bij de 7/11 om de hoek.
En daarna uit eten. Om er te komen moeten we een stukje rijden langs de Express-way. Zowel op de Expressway zelf als op de ventweg waar wij rijden staat een behoorlijke file, we doen er ongeveer drie kwartier over om bij het restaurant te komen.
Dat blijkt een restaurant met de nam Kruarabiengnam langs Thanon Latkrabang te zijn, langs Khlong Prawet-Burirom, vlak bij Wat Saam. Het ziet er leuk uit, en er zitten ongeveer 20 mensen.
Het eten smaakt erg goed, de bediening ids vriendelijk en snel. Een leuk restaurant dus.
Er valt wel iets op, om de paar minuten komt er op een paar honderd meter hoog een vliegtuig langs. We zitten onder een aanvliegroute van het vliegveld.

Eenmaal thuis, nu maar een kwartiertje rijden, drinken we nog twee flesjes bier en twee glaasjes wijn. Daarna gaan we naar bed.
We zijn erg moe. Sinds we gisteren opstonden zijn we ruim dertig uur in touw. Slapen valt dus niet mee maar uiteindelijk vallen we in slaap.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.