Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

30 oktober (maandag)

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 30 oktober (maandag)


Onze biologische klok lijt zich nu helemal te hebben aangepast.

We willen vandaag eerst bij de bank langsgaan, en vervolgens bij de opticien om glazen te bestellen voor een nieuwe bril voor Pia.

Om een uur of twaalf lopen we naar de weg.
We verbazen ons telkens weer over een paar huizen die langs de soi staan, en die al jaren onbewoond lijken. Als je de overwoekerde tuin ziet lijkt het erop alsof je zelfs niet bij de deur kunt komen.
We nemen een taxi (de eerste deze vakantie) naar Hua Ta Kee, en we brengen een bezoekje aan de Kasikorn bank. We willen weten of het geld, dat over is van de vorige vakantie nog steeds klopt. Dat blijkt (natuurlijk) zo te zijn, en dus staan we heel snel weer buiten.
Moue vraagt intussen wanneer we haar auto willen lenen om naar de kust te gaan. We willen woensdag weg.

We roepen weer een taxi en gaan naar de Paseo, naar een opticien waar Tom eerder een zonnebril op sterkte heeft gekocht. Pia's ogen worden opgemeten, en uiteidelijk bestellen we meekleurende glazen met drie zones (of hoe dat ook heten mag). Over ruim een week is de bril klaar.
Daarna gaan we even naar de Village Market om wat inkopen te doen.

En dan lopen we naar Wine Connection waar ze de vorige jaren lekker bier en lekkere wijn hadden. Het bier van de tap is nu Heineken, niet helemaal onze bedoeling, maar het smaakt best wel. En de wijn is zoals altijd goed.
Als we daar buiten op het terras zitten hebben we het over onze plannen om naar de kust te gaan. Wordt het Cha-Am of Hua Hin? Kaeng heeft ons gisteren een hotel in Hua Hin voorgesteld, maar dat kunnen we op onze slimme telefoons niet terugvinden; het hotel in Cha-Am waar we vorig jaar zijn geweest wel.
We wachten maar even totdat we thuis zijn, misschien vinden we wel iets op de pc.
Als we naar de weg lopen komen we langs kraampjes et kant-en-klaar eten, we nemen het nodige mee. En dan met de taxi naar huis.

Het hotel in Hua Hin (asl we tenminste het goede hotel hebben gevonden) blijkt gedeeltelijk gerenoveerd te worden, namelijk het zwembad en het deel langs het strand.
Het wordt dus Cha-Am. Pia belt het hotel en reserveert voor vier nachten, ongeveer 220 Euro voor een zeer comfortabele kamer, inclusief WiFi en goed ontbijt.

Phranom en Chouy komen ook nog even langs, natuurlijk met eten. Er is genoeg te eten.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.