Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

1 november (woensdag)

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 1 november (woensdag)


Vandaag gaan we naar Cha-Am. Na het ontbijt pakken we de beide kleine koffers in, en om kwart voor elf rijden we weg.
In Hua Ta Kee gaat het bijna mis. Een idioot rijdt bij een u-turn zomaar de weg op, we kunnen nog net op tijd stoppen. Maar daarna gaat het goed.
We rijden over via Hua Ta Kee over On-Nut naar de oprit naar de express way. Eigenlijk de verkeerde kant op, maar dat is wel het makkelijkste. Het alternatief is chaos op de wegen rond het vliegveld.
Na 10 minuten is Tom alweer gewend aan het Thaise verkeer. En dan gaat het tempo ook wat omhoog.

Binnen een uur zitten we op Rama II, en een 20 minuten later zijn met Samut Prakan en Samut Sakhon voorbij. Het verkeer wordt rustiger.
We stoppen bij een tankstation voor (ijs)koffie.
Om kwart over twee zijn we bij Bann Pantai Resort in Cha-Am. We checken in en gaan dan op zoek naar iets te eten.

Het is buiten behoorlijk somber, veel bewolking, geen zon. In Bangkok zijn we gewaarschuwd voor slecht weer in het zuiden, regen en harde wind. Het regent gelukking niet, de wind is niet hard. Maar de branding is hoger dan gebruikelijk hier in Cha-Am.

Na het eten, niet goed en niet slecht, lopen we langs het strand. Dit is een klote-tijd om te eten, want we hebben nu 's-avonds geen zin meer om te eten.

We besluiten om een voeten-massage te nemen in een straatje vlak naast het hotel, we zijn daar eerder geweest.
De massage werkt echt ontspannend, we vallen bijna in slaap.

Daarna lopen we nog wat rond, en gaan wat drinken bij het restaurant van het hotel. We zitten daar langs de Beach road, met aan de overkant van de weg het strand. Het is rustig, je hoort alleen de golven, af en toe een auto, en wat mensen die op het strand zitten.
Om een uur of negen gaan we naar de kamer, en zitten nog een tijdje buiten op het terras. Ook daar is het rustig, lekker koel en geen muggen. Het lijkt hier goed uit te houden voor langere tijd.
We krijgen daar bezoek van een poes met drie bijna volwassen jongen. De diertjes zijn bang voor mensen, half verwilderd, maar toch nieuwsgierig. Maar zodra je ze probeert aan te raken schieten ze weg, om even later weer terug te komen.
Het is heerlijk ontspannend om zo buiten te zitten.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.