Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

3 november (vrijdag)

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 3 november (vrijdag)


Pia heeft alweer heel vroeg in de morgen een wandeling langs het strand gemaakt, helemaal naar de vissershaven. En Tom is ook meegewandeld.
En meteen daarna ontbijten in het hotel. Maar dat bevalt niet, ongewasen en zwetend aan het ontbijt.

Na het ontbijt en na het douchen gaan we twee fietsen huren. Die kosten 50 Thb per fiets voor 3 uur, en 100 Thb per fiets voor 24 uur. Dat laatste doen we dus, we krijgen gratis een kettingslot te leen.

We fietsen eerst de boulevard helemaal naar het zuiden af. Dit deel van Cha-Am is rustiger dan het noorden.

Het is vandaag Loy Kratong em daarom wil Pia langs bij een tepel waar dat feest wordt gevierd. Nadat we de weg hebben gevraagd, en een keer verkeerd zijn gefietst, vinden we de tempel.
Pia wil daar vanavond naartoe.

We besluiten om langs het strand te gaan eten, er staan daar tientallen stalletjes waar je verse zeevruchten kunt bestellen die je op het strand kunt opeten.
We bestellen Shell-schelpen (Sint Jacondsschelpen) en krab. En bier met ijs. Het smaakt allemaal erg goed, al blijft krab eten een behoorlijk gedoe.
Daarna fietsen we naar het hotel en doen een uurtje niets.

Dan de boulevard af naar het noorden. We gaan niet de visserspier op, het is erg warm en het waait hard.

Maar we zijn wel lnags een tempel gekomen waar ook een feest lijkt te zijn. We gaan kijken en ook daar is vanavond het Loy Kratong feest.

Tom begint last van zijn buik te krijgen, we gaan snel terug naar het hotel.
Misschien toch niet helemaal goed, bier met uis of schelpen.
Pia haalt imodium, en hopelijk helpt dat.

Daarna gaat Pia eindelijk een badpak kopen en kan ze zwemmen bij het hotel.

's-Avonds gaan we maar niet naar een tempel, maar we willen toch buiten iets eten. Het is razend druk op de boulevard, en overal staan stalletjes.
We bestellen iets eenvoudigs, maar na twee happen wordt Tom behoorlijk misselijk. Alleen maar droge rijst en water, de rest van de avond.

We gaan vroeg naar bed.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.