Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

5 november (zondag)

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 5 november (zondag)


Vandaag gaan we naar Baan Krood, een kleine 200 km veder naar het zuiden. Net vooradt we wegrijden begint het te druppelen. Onderweg, vooral rond Hua Hin, hebben we af en toe lichte regen. Het is nogal somber weer.

In Prachuap stoppen bij Tesco Lotus om nieuwe korte broek voor Tom te kopen.

Daarna rijden we door; de wegwijzers langs de snelweg en de binnenwegen helpen ons om snel en gemakkelijk in Baan Krood te komen.
In Baan Krood is het erg stil, het is nog steeds erg somber en koel weer, en er staat veel wind.
We rijden langs de boulevard, eerst het noordelijke deel. Dit is een goede weg met hotels en restaurants. De weg langs het zuidelijke deel is minder goed en er zijn ook minder hotels.

De keuze is eenvoudig, we gaan zoeken naar een hotel aan het noordelijke deel.
Her eerste hotel waar we kijken biedt een huisje voor 800 Thb. Dit huisje ziet er goed uit, maar we zijn de enige gasten in het hotel, en dat zien we niet zitten.
Het tweede hotel, het Baan Grood Arcadia Resort, biedt een huisje op de tweede rij vanaf het zwembad voor 2100 Thb. Dit huisje is ruim en ziet er goed uit, we nemen het voor 2 nachten. Er zijn hier ook veel meer gasten.

We nemen een leenfiets van het hotel mee en gaan op zoek naar eten. Op goed geluk stoppen we bij Li's restaurant, een eenvoudig restaurant langs de boulevard. We bestellen yam talai en gebakken paddestoelen, het smaakt goed en de mensen zijn vriendelijk.

Omdat het geen mooi weer is gaan we terug naar het hotel en zitten we een tijdje bij het zwembad. Gelukkig blijft het droog.
We hebben geen zin om nog te gaan lopen, en we besluiten om bij het hotel nog wat te eten. Tom wil pasta, Pia wil rijstsoep met vis.
De pasta is matig, de meeste vis is weggezwommen. De kok kan nog wel wat leren.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.