Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

8 november (woensdag)

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 8 november (woensdag)


We gaan vandaag naar de manicure/pedicure om onze nagels te laten knippen en schoon te laten maken. Degene waar we eerste naartoe wilden is op vakantie, dus naar de oude in de soi waar ook Lek (een van Pia's zusters) woont. Het is woensdag, dus die is ook dicht, maar er is iemand in de winkel die ons wel helpt.

Daarna lopen we naar de Paseo om Pia's nieuwe bril op te halen.
Eerst wat eten, lekkere bami-soep, maar wel alles (kommetje, lepel, stokjes) van wegwerpmateriaal. Er staat een hele rij restaurantjes, maar er is nergens stromend water om af te wassen.

Als we naar de brillenwinkel lopne zien we de eerste kerstboom, een kleintje, maar toch.
In de brillenwinkel worden we, zoals verwacht goed geholpen. De bril staat goed, en Pia lijkt geen probleem te hebben met wennen. Tom's zonnebril wordt ook nog wat bijgesteld.

Dan lopen we naar Villa Market om boodschappen te doen. En daar horen we als achtergrondmuziek alleen maar kerstliedjes, we worden er knap melig van. Als we wijn en bier op het karretje zetten komt een medewerkster zeggen dat dat niet mag, tussen 2 en 5 mag er volgens de wet geen alcohol worden verkocht, en het is bijna 4 uur, dus mag de winkel geen bier en wijn verkopen.
We rekenen af en gaan naar Wine Connection. Ook hier mag tussen 2 en 5 geen alcohol worden verkocht, (dat staat op de deur) maar we krijgen wel een glas bier en een glas wijn als we dat bestellen.
Na 5 uur gaan we weer even naar Villa Market om bier en wijn te kopen en dan met de taxi naar huis.
We eten in zout gegrillde zeebaars, larb en groenten.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.