Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

9 november (donderdag)

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 9 november (donderdag)


We willen Pia's broer Titnoi gaan bezoeken en hem wat spullen, die we uit Nederland hebben meegenomen geven.
Pia's broer woont sinds een aantal jaren als novice in Wat Soong. Hij is nog steeds novice omdat hij het leuk vindt om onderhoudsklussen voor de tempel te doen, en als hij monnik zou worden mag hij dat niet meer doen.

We gaan met de taxi naar Wat Soong, en vinden Titnoi in de werkplaats waar hij vaak te vinden is. Pia en Titnoi praten een tijdje met elkaar.
Daarna gaat Pia nog wat offerandes opdragen bij diverse Boeddha-beelden in Wat Soong.

We lopen een klein stukje terug en eten bami-soep bij de zuster van Tahoun. Tahoun is de man die vroeger, toen Pia en haar familie nog langs het water woonden, iedere dag langs kwam in zijn bootje waarin hij bami-soep bereidde en verkocht.
Nu doet hij dat niet meer omdat hij te oud is.

Dan steken we Thanon On-Nut over, we zijn op het hoek van On-Nut en King Kaew, en bekijken daar twee overdekte markten.
Natuurlijk nemen we iets te eten mee.

's-Avonds zegt Moue dat ze morgen met Pia naar de gemeente wil op Pia in te laten schrijven op het adres van Moue (sinds de verkoop van het huis in Prawet is Pia officieel dakloos).
En Phranom belt op om te zeggen dat het plan om met de hele familie naar Phetchaburi te gaan niet door kan gaan, er zijn geen vakantiehuizen meer vrij. Jammer, maar nu kunnen wij wat meer plannen maken voor onze rondreis door Noord-Thailand.
En Phranom stuurt iets op over een nieuwe café of zo iets in Hua Ta Kee. We spreken af om daar in het weekend samen naar toe te gaan. Cha-Ee wil ook meegaan.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.