Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

14 november (dinsdag)

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 14 november (dinsdag)


We willen gaan kijken Hua Ta Kee om te kijken aar een koelboxje en courgettes voor het douchen. Tom wil ook nog foto's maken langs het water.

Al snel vnden we een koelbox. We komen later we terug om te kopen, eerst foto's maken. Langs het water kijken we uitgebreid rond. De huizen worden inderdaad overal goed opgeknapt. En oude materialen, vooral hout, worden vaak opnieuw gebruikt.
Er zijn restaurantjes, maar ook mensen die hun beroep uitoefenen langs het water. En helemaal aan het einde zit zelfs een guesthouse.

Het is erg warm, en er is bijna geen wind.
We lopen nog wat rond over de markt, kopen de koelbox, en gaan snel terug naar huis.

Als we buiten zitten wordt WunSen, de huishond, erg onrustig. En ja, we zien iets door de tuin scharrelen; het klimt in een boom, en dan zien we dat het een rat is. Het dier verdwijnt onder het dak van de buren; jammer voor WunSen, die jaagt graag op ratten.
Even later ziet Tom iets bewegen in de tuin van de overburen, het lijkt een stuk plastic of een groot blad dat beweegt in de wind. Maar dat is het toch niet, het is een grote varaan van ruim een meter lang. We lopen er voorzichtig naar toe, maar als het dier ons opmerkt schiet het weg de tuin in, en dan heel snel een muut van anderhalve meter hoog over, een andere tuin isn.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.