Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

19 november (zondag)

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 19 november (zondag)


Het is zover, we gaan naar Bang Saen.
Gisteren is afgesproken om een uur of negen, half tien weg te gaan, en dat gebeurt ook. Tom rijdt in de auto van Phranom en Chouy, Kaeng rijdt in zijn eigen auto.
We zijn met 10 mensen, waarvan 3 kinderen.

Eerst gaan we langs bij de Khao Khaew Open Zoo, een soort safariparkje, waar je met de auto door kunt rijden, en kleine negentig kilometer rijden vanuit Bangkok.
En rijden gebeurt, ook in het safaripark, vooral in de file rijden.
Hier en daar zijn parkeerplaatsen, in het begin zijn die bomvol, iedereen wil nog uitstappen, maar naarmate we verder in het park komen zijn de parkeerplaatsen leger. Blijkbaar is iedereen moet van het lopen; het is ook wel ver als je honderd meter moet lopen.

Dan vertrekken we naar Bang Saen, een kilometer of twintig terug.
Onderweg gaan we inkopen doen op de Nong Mon markt vlak bij Chonburi, krab, garnalen, kleefrijst; je zou toch eens honger kunnen krijgen.
Bang Saen is zoals altijd in het weekend bomvol. We vinden een plek vlak bij de toegangsweg, en er wordt gegeten. De kinderen zwemmen in zee en ze vermaken zich prima. Het is vrij somber weer, weinig zon. Er wordt slecht weer verwacht, veel regen en veel wind, het idee is om te blijven totdat de regen begint.
Maar om zes uur gaan we terug naar Bangkok, ook al regent het nog niet. Naam rijdt want Tom heeft bier gedronken, en onderweg gaat het regenen, hooguit één minuut.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.