Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

20 november (maandag)

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 20 november (maandag)


We vertrekken vandaag naar het noorden; het is de bedoeling de Mae Hong Son loop te gaan rijden.

Om kwart over tien rijden we weg; eerst naar de Paseo om inkopen te doen, en dan naar Kamphaeng Phet, onze eerste tussenstop.
Het is druk op het kruispunt van Chao Kun Tahan en Rom Klao, en daarna op Rom Klao. Om elf uur zijn we bij de Paseo; we kopen wijn, bier, water. Pia gaat pinnen en loopt nog langs een drogist/apotheek om iets tegen een stijve nek te kopen.
Kwart voor twaalf rijden we On-nut op richting Prawet, daar kunnen we de Kanchanaphisek weg op.

Vanaf daar gaat het redelijk snel totdat we aan het einde komen, en we verder moeten, de snelweg naar het noorden op.
Om half een zijn we een stukje op de snelweg en we drinken wat koffie bij een tankstation. Vanaf changwat Nakhon Sawan wordt er veel aan de weg gewerkt, terecht want die is beroerd, maar dat betekent wel langzaam rijden. Ook regent het af en toe.
Eenmaal in changwat Kamphaeng Phet schiet het weer op, maar we zijn pas om half vijf, na 380 km, in het Chakungrao Riverview hotel. We checken in voor 1100 Thb, inclusief ontbijt, en gaan wat rondlopen in het park langs de rivier; er wordt daar heel veel gesport. We drinken wat op de markt, en eten daar ook een soort Thaise fondue, bouillon waarin je vlees en groente kookt.
Als we teruglopen naar het hotel komen we naast het hotel een biercafe tegen, we drinken nog wat, Pia een Pauwels Kwak, Tom gewoon Singha, en om een uur of tien gaan we naar onze hotelkamer.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.