Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

25 november (zaterdag)

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 25 november (zaterdag)


We zijn vroeg wakker, onrustig geslapen, wennen aan een nieuw bed.
We willen vandaag naar Thung Wua Thong, een zee van zonnebloemen hoog in de bergen.
Om half tien, na een goed ontbijt, vertrekken we.

Eerst 60 km over weg 108 naar het zuiden, tot aan Khun Yuan, dan linksaf weg 1263 op en die een kilometer of 15 volgen. Deze weg is smaller dan de 108, en heuvelachtiger. Dan weer rechtsaf, weg 4009, de bergen in, nog smaller en nog meer en steile hellingen.
Na een tijdje komen we op een marktje, erg commercieel.
We rijden nog een stukje door en komen bij de velden met zonnebloemen. Het zijn er erg veel, en er zjn ook veel mensen, het uitzicht op de omringende bergen is erg mooi.

Op de terugweg, een kilometer of twintig voor Mae Hong Son stoppen we bij een restaurantje, KublaiKhan, en eten er wat; smakkelijk.
En het restaurant ziet er leuk uit, veel bamboe, groentetuin, visvijvers.

Pia wil nog naar de langnekken, en bij een bord slaan we af, jammer, eenverg verlaten weg die uitkomt bij een modderpad.
We rijden terug en proberen het nogmaals via de weg die ons in het hotel is verteld. We komen bij een piertje, moeten 600 Thb betalen voor een boottochtje.
Het is laat, we zien morgen wel.

Er staat 1440 km op de teller.

Inmiddels hebben we besloten om nog een nacht bij te boeken, er valt nog veel te zien.
We gaan weer naar de avondmarkt. We lopen wat rond, kopen wat eten en gaan naar dezelfde bar waar we gisteren hebben gezeten. We mogen ons eten daar opeten.
Pia raakt aan de praat met de eigenares, een jonge, aleenstaande vrouw met een zoontje van drie jaar, moeder overleden, vader al heel lang monnik. Maar ze redt zichzelf.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.