Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

29 november (woensdag)

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 29 november (woensdag)


We zoeken wat te eten op de markt. Lukte dat in Pai zonder problemen, in Lampang kost dat wat meer moeite. Tenslotte eten we wat bami.
Daarna lopen we terug over de markt, en Pia slaat een kilon of twee sambal in.

Om kwart over negen vertrekken we richting Kamphaeng Phet.
Onderweg krijgt Pia het idee om niet naar Kamphaeng Phet te gaan maar naar Phitsanulok; Daar zijn we al heel lang niet geweest. Het betekent in Tak niet afslaan maar juist rechtdoor gaan. Tom wil dan wel twee nachten blijven, omdat we anders niet de tijd hebben om rond te kijken.

Een kilometer of vijftig voor Tak slaan we af naar de Bhumibol stuwdam.
Na wat slingerwegen en een paar hellingen komen we daar aan. We parkeren de auto, het is er wel vol, en kijken rond. Tom krijgt last van zijn hoogtevrees als hij aan de diepe kant van de dam staat. Maar het stuwmeer ziet er wel mooi uit.
We rijden een stukje terug en eten op een markt, op het terrein van de dam, langs de rivier. Veel eten, redelijke kwaliteit.
Pia koopt nog een zak met gedroogde bamboe; dat schijn je in allerlei gerechten te kunnen gebruiken.

Als we verder rijden besluiten we toch om naar Kamphaeng Phet te gaan; we wilen immers terug naar Bangkok, en we hebben bijna geen schone kleren meer.
Om half vijf zijn we in Kamphaeng Phet. De teller staat op 2130 km.

We checken in bij het gebruikelijke hotel. Daarna gaan we even wat drinken. In het café dat we daarvoor hebben gevonden kun je ook eten, we proberen phat bei krapaow van oude eieren en larb-balletjes. De kokkin verstaat haar vak.
Dan lopen we naar het biercafé naast het hotel, en na een witbier en een smakelijke IPA gaan we slapen.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.