Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

15 december (vrijdag)

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 15 december (vrijdag)


Taeng vraagt onze hulp bij het zoeken van een hotel, wat het was haar gisteren niet gelukt wat te regelen. We gaan dus kijken. De richtprijs is 1000 tot 1500 Thb.
Het eerste, Avion Apart-Hotel, ligt dicht bij restaurants, maar er stonden drie bussen, waaruit een groep mensen met dezelfde kleding, dezelfde petjes, dezelfde kleur koffers etc. Dat maakte een erg massale indruk, net als het hotel zelf. Niet ons idee van een leuk hotel. De prijs was 2200 Thb per nacht walk-in. Via Internet goedkoper volgens de receptie.
Het tweede, At Residence, zag er duidelijk leuker uit, niet helemaal onze smaak, maar dat geeft niet. Een kamer kost 1800 Thb; net iets boven het budget van Teng. Het hotel ligt tegenover Pia's oude huis, misschien een beetje te ver van The Paseo.
Het derde, The Ivory, ligt om de hoek bij de Paseo. Ziet er strak en simpel uit, het lijkt net gerenoveerd. Een kamer kost 1100 Thb per nacht. We gaan even kijken en de kamer is eenvoudig maar compleet. We boeken een kamer voor Taeng voor twee nachten.

Daarna gaan we op zoek naar een markt ergens op Thanon King Kaew, bij een tempel. We vinden de tempel niet en dus ook markt niet, en we belanden in files, daarom besluiten we terug te rijden.

We hebben nog niet gegeten en het is al vier uur, we gaan eten bij Krua Rabiengnaam. Het smaakte goed zoals we al hadden verwacht.
Daarna gaan we terug naar huis.

Onderweg belt Taeng op om te zeggen dat Arjan maandag ook mee wil naar Ko Chang. Pia probeert nog een hotel te reserveren op Ko Chang, maar het telefoonverkeer met Ko Chang ligt er uit, het heeft daar hard geregend.
We overwegen om niet te reserveren voor Ko Chang, we gaan door de week en dan is het rustig.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.