Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

16 december (zaterdag)

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 16 december (zaterdag)


We zouden vandaag met Moue en Kaeng in de ochtend naar een drijvende markt in Chachoengsao gaan.
Maar om de een of andere reden gaat dat niet door.
We gaan nu naar de markt, en de tempel waar de markt is, in Bang Pla. Dus naar de markt die we gistere niet konden vinden.
Het wordt ook duidelijk waarom we de markt gisteren niet konden vinden. We rijden door een stel smalle bochtige straatjes, waar het erg druk is, en er staan maar weinig borden waaruit je kunt opmaken waar je naartoe moet.

De tempel is erg druk, een beetje zoals Wat Luang Pho Sothorn in Chachoengsao.
Tom heeft het niet zo op dit soort tempels. Er wordt erg veel geld ingezameld, overal staan collectebussen. De tempel ziet er overdadig uit. Waarom dat geld niet besteden aan betere doelen?

Daarna gaan we naar de markt. Ook hier is het natuurlijk erg druk, foto's maken is daardoor erg moeilijk. Maar het ziet er leuk en netjes uit.
Nadat we hebben rondgekeken eten we wat op de markt en daarna gaan we naar huis.

Aan het einde van de middag gaan we met Moue en Kaeng naar de Rangsit universiteit waar Look Naam morgen haar diploma krijgt. We gaan vandaag, naar de generale repeties, omdat het er morgen gigantisch druk is.
En het is nu ook al gigantisch druk, bijna twee uur rijden. Het kost moeite om een parkeerplaats te vinden, maar als dat is gelukt gaan we op leenfietsen van de universitiet op zoek naar Look Naam.
Als we haar hebben gevonden moeten er natuurlijk foto's worden gemaakt, veel foto's.

En dan gaan we ergens eten met Phranom en Chouy. Weer een uur rijden. We zitten in een groot restaurant, ook erg druk, en het duurt lang voordat het eten komt. Het smaakt goed.
En dan weer een uur rijden naar huis, waar we om half twaalf aankomen.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.