Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

17 december (zondag)

Home - Reisverhalen - Vakantie 2017 - 17 december (zondag)


De buitenkeuken achter het huis moet verder scoongemaakt worden.
Een week of twee geleden heeft Tom de tegels op de grond schoongemaakt met een hogedrukreiniger. Maar nu willen Moue en Pia dat de muur ook wordt schoongespoten; en natuurlijk ook wat potten en pannen.
De kans is erg groot dat de verf van de muur wordt gespoten, maar geeft niet.

Eerst rommel opruimen en de kookplaat en spoelbak verplaatsen. Er ligt heel wat rommel, en dat gaat (ongelofelijk maar waar) bijna allemaal in de vuilnisbak.
En dan schoonspuiten. Dat lukt een beetje; dus schoonmaakspul erop smeren en laten inweken. Dat helpt een beetje, maar de muur wordt niet echt schoon. Wel begint de muurverf los te laten.
We laten het erbij. Er is maar een manier, murr schoonkrabben en opnieuw schilderen.

Tom wil zijn voeten laten masseren, en Moue brengt ons weg. Als we uitstappen kunnen we geen massagesalon vinden. We lopen naar een winkelcentrum waar we weten dat er een massagesalon is. Maar daar is maar een iemand aan het werk, we moeten zeker twee uur wachten.
We zoeken verder en vinden tenslotte wat. Pia is tevreden over het resultaat, Tom minder.

We kopen bij het begin van de soi gegrilde vis en eten smakelijk.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.