Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Phu Klon Mineral Mud Spa

Home - Reisverhalen - Mae Hong Son - Phu Klon Mineral Mud Spa


132 Moo 2, Maok Cham Pae, Muang Mea Hong Son, Mae Hong Son, phuklon.co.th/.

Phu Klon Mineral Mud Spa is wat de naam zegt, een bedrijf waar je kunt baden (ongeveer) in minerale modder. Het klinkt misschien niet leuk, maar het is wel een aangename ervaring.

We wilden het een dagje rustig aandoen, en bij de receptie van het hotel werd dit aanbevolen.
We zijn er naartoe gereden, maar eerst hebben we nog de Su Tong Pae Brug bezocht. De Spa is eenvoudig te vinden, de weg is met borden goed aangegeven. We hadden het idee om te gaan kijken, en als het wat zou lijken een bad te nemen.

De Spa ligt vlak bij de weg, maar het toegangspad is wat hobbelig, en de parkeerplaats ligt achter de spa.

We hebben wat rondgekeken, en al snel kwamen we tot de conclusie om een bad te nemen.
Voor 1200 Thb kreeg je een volledige behandeling van ruim 90 minuten.
De behandeling begon met een gezichtsmassage gevolgd door een masker met de modder. Met een aantal mensen lig je in een koele ruimte op een behandeltafel.
Daarna het echte modderbad waarvoor we ons moeten omkleden in kleding van de spa. De kleding was nogal dun, en alle eigen kleding moest uit. Voor onze eigen kleding en tassen waren er kluisjes. Daarna werden we door een aantal vriendelijke dames in een badhokje ingesmeerd met de zwarte modder. We moesten daarna buiten, op een zonnig terras, wachten tot de modder opgedroogd was.
Dat opdrogen duurde best wel lang, maar na een tijdje mochten we weer ons badhokje in. Dezelfde dames schrobden ons nu schoon, en daarna werden we ingesmeerd met een mensel waarin onder andere tamarinde zat. Gevolgd door weer een keer schoonschrobben.
De laatste fase was een bad in warm mineraalwater. We mochten daar net zolang inblijven als we zelf wilden, we zijn een kwartiertje blijven liggen. Ook daarna weer een uitgebreid afspoelen en tenslotte werden we ingesmeerd met badolie.

Nadat we onze eigen kleding weer aan hadden zijn we rustig teruggereden naar het hotel, en onderweg hebben we even lekker gegeten.
Terug in het hotel, toen we op het balkon zaten, waren we ontzettend loom, een erg prettig gevoel.
Of dat nu komt door de behandeling, of dat de modder daar ook een rol bij heeft gespeeld, dat weten we niet.
Maar het was wel aangenaam.

We hebben de spa bezocht in november 2017.

Dit verhaal is geschreven in januari 2018.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.