Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Reizen door Thailand

Home - Reizen door Thailand


Eten is sanook Reizen door Thailand is leuk. De mensen zijn aardig, het eten is heerlijk, het land meestal mooi en het klimaat aangenaam.
Als we in Thailand zijn zitten we in het weekend vaak in Latkrabang of Prawet. Pia's familie woont daar en in het weekend komt iedereen bij elkaar, gezellig en ontspannen.
Gezellig en ontspannen, sanuk en sabay, is erg belangrijk in Thailand. Eén van de dingen die sanuk is en waarvan je je sabay voelt, is eten en drinken. We zullen het daar dus nogal eens over hebben. In Thailand wordt vaak gegeten, en tijdens het eten wordt vaak gesproken over wat er daarna gegeten gaat worden. Thais reizen vaak uren, alleen maar om in een bepaald restaurant te gaan eten. Eten is sanook Sommigen nemen zelfs hun eigen keuken mee.

Door de week reizen we meestal rond. Vroeger met de bus, de trein of het vliegtuig. Nu rijden we zelf rond in een geleende of gehuurde auto.
We zijn in veel plaatsen geweest, en we zijn nog lang niet uitgekeken in Thailand. Sommige plaatsen bezoeken we regelmatig omdat we het er naar ons zin hebben. Over veel van die plaatsen zullen we iets vertellen, als we foto's hebben zetten we die erbij. Het kan gaan over een stad, over een provincie, over een museum, ....
Behalve over plaatsen vind je ook een paar verhalen over typisch Thaise, en dus boeiende, zaken.

Vanaf 2010 schrijven we ook waar we gegeten en geslapen hebben. En wat we daar van vonden.
Soms zijn dat plaatsen met een naam en een adres, soms plaatsen ergens langs de weg.
We geven onze mening, en dat is niet de absolute waarheid, maar ons beeld van een plaats en een tijd.
Soms schrijven we iets van voor 2010. Daarover zijn we meestal veel globaler, omdat we dat niet goed hebben bijgehouden.

Onze reisverhalen.